Gaarden

Het groene hart van het stadsdeel Zuidoost is de buurt de Gaarden, met centraal daarin gelegen het Matenpark. In deze buurt zijn zeer afwisselende woongebieden te vinden, variërend van een villawijk tot rijtjeswoningen afgewisseld met eenpersoonswooneenheden. Huur- en koopwoningen staan doorgaans door elkaar heen. Deze indeling van de woonomgeving zorgt voor een zeer gemengde sociale omgeving. In de Gaarden worden koop- en huurwoningen afgewisseld met veel groen. Met als extra achtertuin voor alle buurtbewoners: het Matenpark.

De ligging van de Gaarden zorgt ervoor dat het voor het hele stadsdeel Zuidoost een spilfunctie vervult op het gebied van allerlei voorzieningen.

Rondom het Matenpark zijn in de Gaarden diverse voorzieningen zoals winkelcentrum De Eglantier, wijkontmoetingscentrum De Stolp, een bibliotheek, een aantal zorginstellingen en diverse medische voorzieningen voor mens en dier. Naast een kinderopvang en het jongerencentrum Don Bosco zijn er verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

Vanaf de opzet van de wijk is De Drie Ranken aan de Eglantierlaan een oecumenisch kerkcentrum, waar verschillende kerkdiensten gehouden worden. Voor diensten op vrijgemaakt gereformeerde grondslag kunt u terecht in De Voorhof aan de Gijsbrechtgaarde.

Kijk ook eens op de Website Oud Apeldoorn voor oude foto’s van Het Matenpark, De Gaarden, etc. 

15 november 2016

Gaarden nieuws bericht 1

...

Lees meer