Hornbach op plek van de Americahal

 

Plan voor een Hornbachvestiging op de plek van de Americahal

 

Op dinsdag 7 maart 2017, van 18:00 tot 20:00 uur, organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over het bouwplan voor een nieuwe vestiging van bouwmarkt en tuincentrum Hornbach, op de plek van de Americahal. De bijeenkomst vindt plaats in het Sportcafé in Omnisport, aan De Voorwaarts 55 in Apeldoorn. U kunt tijdens deze bijeenkomst de plannen bekijken en vragen stellen. U kunt zonder afspraak langskomen. Tijdens de avond zullen vertegenwoordigers van de gemeente en Hornbach aanwezig zijn.
Een kaart waarop de geplande Hornbach-vestiging staat vindt u hier: Scan-to-Me from mf0015 prt apeldoorn nl 2017-03-02 084219

De gemeente heeft het bestemmingsplan Laan van Erica 50 in voorbereiding. Dit plan gaat voorzien in de nieuwe bouwmarkt en tuincentrum. Hornbach heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van de nieuwe vestiging. Het voornemen is dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning één gebundelde procedure gaan doorlopen.

De inloopbijeenkomst is een informatiemoment. U kunt daarom nu nog geen zienswijzen tegen het plan indienen. Tijdens de procedure van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kan dat wel. Wij verwachten dat de procedure binnen enkele weken na de inloopbijeenkomst zal starten. De start van de procedure zal worden aangekondigd in de Staatscourant, in het Gemeenteblad en op de gemeentelijke website.